Even voorstellen.......

De eerste vier van de kieslijst gemeenteraadsverkiezingen 2014-2018

1. MARTIN VAN ROSSUM  (Rechts)

Achtergrond
In 2014 ben ik de lijsttrekker voor de VVD in Hardinxveld-Giessendam. Als zodanig mag ik de plaatselijke afdeling vertegenwoordigen en leiden naar de gemeenteraadsverkiezingen. Daaraan voorafgaand draai ik al lange tijd op de achtergrond mee binnen de partij.
Ik ben geboren en getogen in Hardinxveld-Giessendam, heb de middelbare school gevolgd in Gorinchem en ik studeer nu bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht. Als inwoner van Hardinxveld-Giessendam weet ik dat dit een mooi dorp is, waar hard gewerkt wordt. Waar mensen een goede mentaliteit hebben en willen bijdragen om onze mooie gemeente nog net iets aantrekkelijker te maken.

Waarom de VVD?
De VVD is een partij voor mensen die de handen uit de mouwen steken, die zichzelf willen inzetten voor de maatschappij en willen bouwen aan een sterk en welvarend Nederland. Het is de partij voor jongeren en ouderen die de mogelijkheid willen hebben om echt iets van hun leven te maken. Het is ook de partij die stelt dat als mensen om wat voor reden dan ook niet kunnen werken en dus niet voor zichzelf kunnen zorgen, moeten worden geholpen. Mensen die wel aan de slag kunnen en willen, moeten niet worden belemmerd. Dat spreekt mij aan, daarom stem ik VVD.

Liberale kernwaarde
Vrijheid blijft de belangrijkste liberale kernwaarde. De gemeente is er voor haar inwoners, niet andersom. Dat is een belangrijke liberale waarde. Je moet inwoners en ondernemers de vrijheid geven om te ondernemen. Als gemeente moet je daarbij dienstbaar zijn en zeker niet de dienst uitmaken. Onnodige regels moeten worden geschrapt, niet verzonnen.

Wat wil ik bereiken?
Ik stelde mezelf de vraag: ‘Hoe wil ik dat Hardinxveld-Giessendam er over 20 jaar uitziet?‘ Dan, vind ik, dat we een dorp moeten hebben waar mensen kunnen naar tevredenheid wonen, werken en recreëren. Waarin ondernemers de vrijheid hebben om hun vak uit te oefenen. Daarmee creëren we banen en werk. Daarom moeten we durven investeren in onze wijken en onze verenigingen. Kinderen moeten veilig kunnen spelen en volwassenen moeten veilig over straat kunnen.
De gemeente moet openstaan voor initiatieven van burgers, ondernemers en verenigingen. Leren denken in kansen, niet in onmogelijkheden. Daarvoor wil ik mij de komende vier jaar inzetten.

Contact:          E: martin_vanrossum@hotmail.com     M: 06 41 37 17 26

2. JOLANDA VERDOORN-SLUIMER (tweede van links)

Achtergrond
Op de verkiezingslijst van de VVD in Hardinxveld-Giessendam sta ik op de tweede plaats. Ik ben nog niet zo lang lid van de partij, maar heb wel altijd de uitgangspunten en idealen van de VVD een warm hart toegedragen.
Ik ben geboren en getogen in Hardinxveld-Giessendam, heb de middelbare school doorlopen in Gorinchem en daarna rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Vervolgens ben ik werkzaam geweest bij diverse gemeenten en ik werk thans als adviseur vastgoedontwikkeling bij de gemeente Roosendaal. Na bijna 20 jaar in Sliedrecht te hebben gewoond ben ik met mijn man en kinderen (zonen) weer in Hardinxveld-Giessendam komen wonen. Een dorp in de Alblasserwaard met een goed voorzieningenniveau en mooi gelegen aan de Merwede. Veel saamhorigheid en een actief verenigingsleven. De inwoners kenmerken zich als harde werkers met een zorgzaam oog voor elkaar. Voor deze mensen wil ik me graag inzetten.

Waarom de VVD?
De VVD is een partij voor mensen die uitgaan van hun eigen kracht. Die zich inzetten voor een betere samenleving waarbij zelfredzaamheid hoog in het vaandel staat. Uiteraard ook met oog voor de mensen die daartoe niet in staat zijn.
De VVD staat ook voor een goed ondernemingsklimaat. Niet alleen van wezenlijk belang voor de werkgelegenheid maar ook om bedrijven in staat stellen zich te ontwikkelen en te innoveren en daarmee de lokale economie te ondersteunen.

Wat wil ik bereiken?
Vraaggericht denken: waar hebben de inwoners behoefte aan en welk ondernemingsklimaat willen de in Hardinxveld-Giessendam gevestigde bedrijven? Niet de gemeente bepaalt wat goed is, maar de inwoners, de bedrijven en de maatschappelijke instellingen en verenigingen geven zelf aan waar ze behoefte aan hebben. De gemeente is één van de partners in een netwerk van allerlei (maatschappelijke) instellingen en bedrijven die daarin een faciliterende rol heeft en niet de regie voert.

Contact:          E: jasbas@telfort.nl      M: 06 22415871

3. ALIDA DE JONG-AMBACHTSHEER (tweede van rechts)

Achtergrond
Geboren in Giessendam (1955) en getogen in Hardinxveld-Giessendam, gehuwd en moeder van twee zoons en twee schoondochters. Ik heb twee kleindochters, Sarah en Sophia.
Ik ben werkzaam in Hardinxveld-Giessendam als directeur van Museum De Koperen Knop. Ben bestuurslid van de Vereniging van Musea in Zuid-Holland. Voorzitter van het Regionaal Museumoverleg Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Vice-voorzitter van de Soroptimisten Merwekring. Lid van de ledenraad Rabobank Merwestroom. Ik heb een studie psychologie gevolgd en volg(de) tal van museumgerichte cursussen. Ik geef zelf ook cursussen, lezingen en trainingen die aan mijn museumwerk gelieerd zijn. Daarnaast geeft ik ondersteuning aan personen in moeilijke situaties, als mantelzorg. Ook heb ik een adviserende rol bij het Bureau Tekstwerk van mijn echtgenoot.

Waarom VVD ?
Al voor de verkiezingen van 1998 werd ik voor de partij gevraagd. Pas in 2000 ben ik naar een fractievergadering van de VVD gegaan en voelde me daar direct erg thuis. De letters VVD staan voor Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Ik noem onze partij wel de enige echte Volkspartij! Vrijheid vind ik persoonlijk een groot goed, evenals als Democratie. Daarom spreekt deze partij me enorm aan.
Het uiteindelijke doel van het politieke bedrijf is dat je bezig bent voor de burgers, zodat zij prettig kunnen wonen in ons prachtige dorp Hardinxveld-Giessendam. Een zakelijke benadering met een persoonlijk tintje spreekt mij erg aan.
Vanaf 2006 maak ik deel uit van de gemeenteraad en sinds 2009 heb ik Jaap Tromp opgevolgd als fractievoorzitter. Met heel veel plezier en inzet heb ik nu twee termijnen raadswerk gedaan. Maar ik heb er nu voor gekozen een stapje terug te doen voor de volgende generatie. Het is geweldig dat onze jongeren zo’n uitdaging willen aangaan. Zij hebben de toekomst.

Persoonlijk Speerpunt
Communiceren in al zijn facetten!! Goede communicatie voorkomt bijna alle problemen.

Contact:          E:aliambachtsheer@planet.nl M: 06 14148618

4. JAAP HUISMAN (Links)

Achtergrond
Ik ben 69 jaar, vader van drie zoons en opa van vier kleindochters. Geboren in Giessendam en heb vrijwel mijn hele leven in Hardinxveld-Giessendam gewoond en gewerkt als ondernemer in de meu-belbranche. Met mijn opleiding en ervaring in techniek, economie en administratie heb ik me altijd ingezet voor diverse verenigingen en organisaties in onze woonplaats.

Waarom VVD
Het openbaar bestuur in onze gemeente heeft al lang geleden mijn aandacht getrokken en daarom heb ik me 40 jaar terug bij de VVD aangemeld. Deze partij spreekt mij bijzonder aan omdat ze men-sen samenbrengt die wat van hun leven willen maken, ongeacht hun maatschappelijke of religieuze achtergrond. Naast bestuurswerk in de VVD heb ik voor deze partij al 22 jaar kunnen werken als gemeenteraadslid en mocht ik ook enkele jaren deelnemen in het dagelijks bestuur als wethouder voor Financiën, Openbare Werken en Verkeer en Vervoer.
Opnieuw stel ik me beschikbaar om me in te zetten voor het besturen van onze gemeente, vooral omdat de komende periode enorme verschuivingen plaats vinden in de taken die het gemeentebestuur moet uitvoeren op het gebied van de zorg voor ouderen, jeugd en sociale werkvoorziening. Met mijn kennis en ervaring kan ik hieraan een bijdrage leveren.

Uitgangspunten
Uitgangpunten voor mij zijn hierbij: persoonlijke vrijheid, eigen initiatief, rechtszekerheid en verant-woordelijkheid voor jezelf en anderen.