VVD BEZOEKT LOCK TRANSPORT

Tijdens een werkbezoek heeft Martin van Rossum, lijsttrekker van de VVD Hardinxveld-Giessendam, op 18 februari jongstleden een gesprek gehad met directeur Piet Lock van het gelijknamige transportbedrijf. Lock Transport is een familiebedrijf dat al 83 jaar haar wortels in Hardinxveld-Giessendam heeft. Met 40 vrachtauto’s op nationale en internationale wegen, een bedrijf van belang voor de economie van de gemeente.

Bovendien gevestigd op het industrieterrein De Peulen, waar een grote revitalisering plaats heeft gevonden, die mogelijk was mede dankzij een belangrijke financiële inbreng van de daar gevestigde bedrijfseigenaren. Reden voor Martin om dit bezoek af te leggen.

De heer Piet Lock, nauw betrokken bij de revitalisering, gaf aan zeer tevreden te zijn over de samenwerking met de gemeente en met het resultaat: ‘Door de aanpassingen in de groenstrook is de parkeervoorziening aanzienlijk verbeterd en met het vernieuwen van wegdekken en planten van nieuw groen hebben de bedrijven een betere uitstraling gekregen’. Voor zijn onderneming is De Peulen een bijzonder goede vestigingsplaats, met name door de ligging nabij de op- en afrit naar de A15. Wel betreurt hij het dat de verbreding van deze snelweg nog steeds niet in de planning van het rijk zit. Behalve op dit punt vond hij bij Martin ook bijval in de kritiek op de enorme stijging van de onroerend goedbelasting voor bedrijven en de slechte coördinatie inzake wegwerkzaamheden. Door meerdere afsluitingen van wegen in de gemeente tegelijkertijd en de duur van sommige afsluitingen is de bereikbaarheid niet altijd optimaal. Na de genomen hobbels bij de nieuwbouw van het pand ervaart de heer Lock als gevestigd bedrijf geen noemenswaardige hinder van wet- en regelgeving.Tenslotte vertelde hij dat de vorig jaar gehouden burenbijeenkomst met het aangrenzende industrieterrein Noordoost Kwadrant in Sliedrecht door hem als zeer positief was ervaren.